Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Prima Împărtăşanie Solemnă în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj

asda

Duminică, 21 mai 2023, Duminica a 6-a a Paștilor (a Orbului din naștere), Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, 33 de copii din Blaj, elevi ai Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare”, Colegiului Național „Ioan Inochentie Micu Clain” și Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu”, au primit prima Sfântă Împărtășanie Solemnă în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj. Sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, de Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, alături de un sobor de preoți.

După o perioadă de intensă pregătire spirituală, în care au parcurs drumul cunoașterii învățăturii creștine propus în întâlnirile de cateheză și după ce au fost spovediți pentru prima oară, copiii au trăit emoționantul moment al Primei Împărtășanii Solemne, în celebrarea prezidată de Preasfinția Sa Cristian Crișan. Ei au devenit astfel membri ai comunității credincioșilor care participă la Taina Euharistiei, îmbrățișând pe deplin îndatoririle celor care îl urmează pe Cristos.

În pregătirea acestui moment unic din viața lor, copiii au fost îndrumați de Sora Luminița CMD, profesorii Cecilia Frățilă (director al Liceului Teologic „Sfântul Vasile cel Mare”), Andreea Suciu și Gabriela Trif, preoții Nicolae Anușcă, Cristian Rus, Daniel Câmpean, Adrian Mărginean,  Adin Pop, Ciprian Suciu și diaconul Rareș Vestemean.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a subliniat importanța întâlnirii cu Isus Cristos pentru copiii care au primit prima Sfântă Împărtășanie Solemnă:

„Exact ca orbul din Evanghelia de astăzi, care îl întâlnește pe Cristos, așa și voi îl întâlniți pe Isus astăzi, odată cu momentul primei Împărtășanii Solemne. El vine, la fiecare dintre voi, să vă dăruiască Lumina Lui. Iar această întâlnire ne face să vedem lumea așa cum o vede El. Astăzi este un moment mare pentru voi. Astăzi ne rugăm pentru voi, pentru ca viața voastră să fie mereu binecuvântată. Întâlnirea de astăzi cu Isus Domnul să vă ajute în viața voastră de credință în primul rând! Să păstrați mereu în suflet nu doar această amintire, ci mai ales această întâlnire cu Domnul!”

 

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș