Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Vocațiile


Fiecare viață este o chemare, o vocație. Dumnezeu ne cheamă la existență cu un motiv. Isus ne cheamă pe fiecare pe nume și ne invită la convertire. El ne îndeamnă să trăim nu pentru noi înșine, ci să-L mărim pe Dumnezeu și să slujim aproapelui nostru. A-L urma pe Isus înseamnă a-I asculta vocea și a urma lumina vieții Sale. Isus vrea să atragă totul din viața noastră obișnuită în lumina vieții Sale divine. El ne cheamă pe fiecare dintre noi să Îi răspândim lumina într-un mod unic.

Cu toții suntem chemați la sfințenie: laici, persoane consacrate sau clerici. Unii dintre noi, însă, sunt aleși de Isus pentru o chemare specială, pentru a-și conforma viața urmând exemplul Său de dăruire. Unii sunt aleși pentru preoție, unii pentru a urma viața consacrată în Biserică.

Cu toții trebuie să ascultăm glasul Mântuitorului și să răspundem chemării Lui cu tot sufletul și cu tot cugetul. O vocație are întotdeauna un context și acel context este întotdeauna Biserica. Așadar, sarcina noastră în Biserică este să primim și să însoțim aceste persoane chemate de Domnul și să le deschidem inima pentru a-I cunoaște mai profund această chemare.

Facebook: Institutul Teologic Greco-Catolic" Bunavestire" Blaj

Facebook: Sanctuarul Fecioarei Săracilor din Cărbunari-Blaj

CONGREGAŢIA SURORILOR MAICII DOMNULUI

Facebook: Un schit în România