Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Noapte de veghe cu Fericiții Episcopi Martiri, în Catedrala Blajului

asda

Din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, s-a desfășurat, în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj, în perioada 1-2 iunie 2024, o noapte de veghe în cinstea celor șapte Episcopi Martiri Greco-Catolici. 

Programul a început cu Sfinta Liturghie celebrată de Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar de Alba-Iulia și Făgăraș, alături de un sobor de preoți. Programul a continuat cu Vecernia Fericiților Episcopi Martiri, Adorația Euharistică, Procesiunea prin oraș cu Icoana Fericitilor Episcopi Martiri și Sfintele Moaște ale Fericitilor Episcopi Martiri Iuliu Hosu, Ioan Bălan și Vasile Aftenie, cu oprire la Centrul Spiritual „Fericitul Episcop Martir Ioan Suciu”, situat pe strada Astra - a cărui binecuvântare va avea loc în data de 6 iunie 2024 -, la biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei și Fericitul Episcop Ioan Suciu” din cartierul „Barbu Lăutaru” Blaj, vizitată de Papa Francisc în data de 2 iunie 2019 și cu un popas la statuia Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, din fața Castelului Mitropolitan.

Programul religios a continuat în Catedrala Blajului alături de Relicvele Fericitilor Episcopi și s-a încheiat cu Sfânta Liturghie Arhierească celebrată de Preasfinția Sa Cristian.

Au participat grupuri de credincioși și preoți din Maramureș, Zalău, Șimleu, Moldova, Reghin, precum și din alte zone ale țării, care s-au unit în rugăciune de mulțumire pentru darul Fericiților Episcopi Martiri Greco Catolici.

GALERII FOTO

https://www.facebook.com/aegcblaj/posts/479400467934610?ref=embed_post

https://www.facebook.com/aegcblaj/posts/479460027928654?ref=embed_post

https://www.facebook.com/aegcblaj/posts/479475354593788?ref=embed_post

https://www.facebook.com/aegcblaj/posts/479737561234234?ref=embed_post


TRANSMISIUNI VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=Bkm5jQQUoHk

https://www.youtube.com/watch?v=8xI5tKMCcls&t=5417s

Pr. Cristian Rus, pentru Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș