Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Hramul parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Visuia

asda

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, credincioșii greco-catolici din Visuia, Protopopiatul Sărmașu, au sărbătorit hramul parohiei „Nașterea Maicii Domnului”. Tot cu această ocazie a avut loc și tradiționalul pelerinaj la Visuia, iar un număr mare de credincioși s-au bucurat, prin rugăciune, de acest moment înălțător.

Cu această ocazie, din încredințarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma și a Preasfinției Sale Cristian, Episcopul Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, în mijlocul comunității s-au aflat Pr. Flavius Florea, Vicar administrativ al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș și Pr. Liviu Ursu, Vicar judecătoresc al Arhieparhiei. La Sfânta Liturghie, alături de cei doi Vicari, au concelebrat Pr. Protopop Aurel Dan, Pr. Protoegumen Ermil Jurja OSBM, Pr. Paroh Ioan Bande, împreună cu un sobor de preoți din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș și din Eparhia de Cluj-Gherla. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul parohiei greco-catolice „Bunavestire” din Bistrița.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Pr. Flavius Florea, care a transmis salutul, comuniunea de rugăciune și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian și a Preasfinției Sale Cristian.

Alături de numărul mare de credincioși, la sărbătoarea hramului au fost prezente și autoritățile locale.

La final, Pr. Paroh Ioan Bande a adus mulțumiri Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Preasfinției Sale Cristian, Părinților Vicari și tuturor celor prezenți, preoți și credincioși.

A urmat apoi o slujbă de pomenire pentru călugării din Ordinul „Sfântului Vasile cel Mare”, care în perioada comunismului au zidit o „adevărată Catedrală Spirituală”, pentru a ține trează credința greco-catolică la Visuia și în împrejurimi.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș