Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș image

Vizită arhierească în Parohia Greco-Catolică „Schimbarea la față" din Alba Iulia (Bărăbanț)

asda

Luni, 21 noiembrie 2022, cu ocazia sărbătorii „Intrarea în Templu a Maicii Domnului”, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Greco-Catolice „Schimbarea la față" din Alba Iulia (Bărăbanț).

La sosire, Preasfinţia Sa a fost întâmpinat cu Sfânta Evanghelie de Părintele Radu Roșu, Protopop de Alba Iulia, și de Părintele paroh Ioan Florin Stănculeț.

La masa Sfântului altar au concelebrat Părintele protopop Radu Roșu, Părintele paroh Ioan Florin Stănculeț, Părintele Adrian Dobrin, Părintele Călin Moga, Părintele Ciprian Suciu, Părintele protopop romano-catolic Horvart Istvan și Părintele cancelar canonic romano-catolic Ianos Hurgoi.

În cuvântul de învățătură la Evanghelia sărbătorii, Preasfinția sa Cristian a creionat chipul blând al Maicii Domnului, care mereu privește spre noi.

Episcopul auxiliar i-a oferit, la finalul Sfintei Liturghii, Părintelui paroh Ioan Florin Stănculeț, icoana „Acoperământul Maicii Domnului cu cei Șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici”, cu ocazia aniversării a douăzeci de ani de preoție. 

La rândul său, Părintele Stănculeț i-a mulțumit Preasfinției Sale Cristian pentru acest dar, rugându-l să-i transmită Preafericitului Cardinal Lucian toate gândurile bune și mulțumiri din partea comunității pe care o păstorește.

Din partea autorităților locale, a fost prezent Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa

La final, soprana Antonia Beteag, credincioasă a parohiei din Bărăbanț, a susținut un recital de colinde, iar un grup de copii de la Centrul de plasament „Rița Gărgărița” din Alba Iulia (Bărăbanț), care ministreaza la altar, au recitat poezii cu temă religioasă.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească, la care au fost invitați toți participanții.

 

A consemnat pr. Ioan Florin Stănculeț